Οι "Huggalistas" Bloggers* προσφέρουν εκ πείρας συμβουλές Grooming σκύλου!

Οι blogger μας - οι "Huggalistas" - συναντήθηκαν σε ένα κομμωτήριο σκύλων. Έγιναν φίλοι αφού συνειδητοποίησαν ότι, παρά τις διαφορές τους, όλοι μοιράζονται μια αμοιβαία αντιπάθεια για το νερό, μια αγάπη για τις λιχουδιές από καρότο και μια αποστροφή για τα πάρκα για σκύλους. Αυτές οι κοινές ιδιορρυθμίες έγιναν το θεμέλιο της συντροφικότητας τους.

Η απέχθειά τους για το νερό σήμαινε επίσης ότι όλοι είχαν περιπετειώδεις ιστορίες να πουν για την ώρα του μπάνιου σκύλου. Έτσι, αποφάσισαν να μοιραστούν αυτές τις ιστορίες με τους φίλους τους σε όλο τον κόσμο.

Ας τους γνωρίσουμε.

 

Μαύρο ημίαιμο Λαμπραντόρ που κάθεται μπροστά από λάπτοπ.

ΜΑΪΛΟ | Ένα αξιαγάπητο ημίαιμο Λαμπραντόρ με κοντό τρίχωμα και ακόρεστη όρεξη. Ο Μάιλο έχει μια απίστευτα μεταδοτική ενέργεια και σκανταλιάρικη φλέβα. Επισκέφτηκε το κομμωτήριο επειδή «σκόνταψε» σε πάνω από μία λασπολακούβες όταν πήγε βόλτα με τον άνθρωπο φροντιστή του.

 

Καφέ Γκόλντεν Ριτρίβερ με μακρύ τρίχωμα, που στέκεται όρθιο μπροστά από σκαλοπάτι σπιτιού

ΡΟΥΜΠΙ |  Ένα χαριτωμένο και κομψό Γκόλντεν Ριτρίβερ με μακρύ, κυματιστό τρίχωμα. Η Ρούμπι είναι τρυφερή, έξυπνη και πολύ κοινωνική. Ήρθε στο κομμωτήριο για ένα ολοκληρωμένο grooming session, για να περιποιηθεί το πλούσιο τρίχωμά της αλλά και να απαλλαγεί από του κόμπους που της προκαλούν δυσφορία.

 

 

Κοντινό προσώπου από ένα Γιορκσάιρ Τεριέ με μακρύ τρίχωμα

ΣΤΕΛΛΑ | Ένα αυθάδικο και χαρισματικό Γιορκσάιρ Τεριέ με ένα κομψό, μεταξένιο μακρύ τρίχωμα. Η Στέλλα μπορεί να είναι μικρή, αλλά έχει μεγάλη προσωπικότητα και φροντίζει να το μάθουν όλοι. Επισκέφτηκε το κομμωτήριο για ένα makeover που θα επαναφέρει την υπέροχη λάμψη της.

 


Ένα Κανίς με σγουρό τρίχωμα, που τρέχει προς τα μπροστά

ΝΟΥΝΤΛ |  Ένας πνευματώδης, ζωηρός, αστείος - με τάση προς το κατεργάρης-, σγουρός μούργος. Ο Nουντλ,  αν και λίγο ντροπαλός στην αρχή, είναι μοναδική προσωπικότητα και του αρέσει να κάνει τους άλλους να γελούν. Χρειαζόταν ένα σπα άμεσης περιποίησης καθώς το ατοπικό του δέρμα φούντωσε ξανά και χρειάζεται άμεση ανακούφιση από τη φαγούρα που τον ταλαιπωρεί.

 

 

Με αφετηρία τη νέα φιλία τους και ενωμένοι από το γεγονός ότι οι σκυλογονείς τους τους κάνουν ολόκληρες διαλέξεις με επιχειρήματα για το γιατί πρέπει να διατηρείτε ευλαβικά η ρουτίνα περιποίησής τους, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την αναγκαστική νέα αυτή εκπαίδευση, και να μοιραστούν όλα όσα μαθαίνουν με τα υπόλοιπα φιλαράκια τους.

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν και βασίζεται σε πραγματικές καταστάσεις και πολλά ακατάστατα μπάνια σκύλου και sessions περιποίησης, το παραπάνω είναι ένα έργο μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ονόματα ή χαρακτήρες, επιχειρήσεις ή μέρη, γεγονότα ή περιστατικά που αναφέρονται είναι εικονικά. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικούς σκύλους, πρόσωπα ή πραγματικά γεγονότα είναι καθαρά συμπτωματική. Ο σκοπός αυτής της σύντομης ιστορίας είναι απλώς να προσδώσει στο blog μας τις παιχνιδιάρικες και χαρισματικές προσωπικότητες των σκύλων, σε μια προσπάθεια να δούμε τον κόσμο και τη ρουτίνα καλλωπισμού και περιποίησης μέσα από τα μάτια τους. Τα άρθρα γράφονται από την ανθρώπινη ομάδα μας μετά από έρευνα και συμβουλευτική, καθώς και την προσωπική μας εμπειρία ως κηδεμόνες κατοικιδίων.